Om Pizzakit

Det var när jag insåg att pizza kunde göras bättre hemma som jag blev besatt. Jag hade insett att hela barndomen bestod av “fulpizza”, och en ganska dålig sådan också.

Med ett matlagningsintresse som utvecklats över tid, så var det oundvikligt att inte springa på alla sorters pizzor, inklusive de som kändes omöjliga att få till som på restaurang. I lägenheten fick jag jaga de bästa förutsättningarna för att göra bland annat napolitansk pizza.

Jag började laborera med andra hemmagjorda versioner av “fast food”, och samtidigt förstå att det mesta går att faktiskt få till riktigt bra även hemma. Det kräver såklart ett intresse (ibland besatthet) men också tid och vilja att våga optimera. Min uppfattning av snabbmat har förändrats. Det är inte bara något enkelt och onyttigt. Det är simpelt och komplext på samma gång.

Några år senare bestämde jag mig för att starta upp Pizzakit.se

Att komma igång behöver inte vara svårt. Har du intresset så behöver du såklart rätt verktyg, råvaror och processer. Men det viktigaste är att bara komma igång – resten kommer av sig självt, och du är väl här av en anledning. Visst blir man lite besatt?

Matlagning är en konstant process av experimentation och att lära sig nya metoder. Mina ord är inte lag – låt dem istället inspirera och vägleda. Här delar jag med mig av tips och processer som inte nödvändigtvis alltid behöver vara den mest avancerade nivån på en gång. Dit kommer du själv. Men jag vill kunna erbjuda dig verktygen och tipsen som tar dig långt på vägen.

Pizzakits produktutbud utvecklas hela tiden. Här kan du shoppa ett helt kit eller välja enstaka produkter för att komplettera verktygen du redan har hemma. Här hittar du funktionella och kvalitativa produkter – allt för att ge dig de bästa förutsättningarna, vare sig det gäller en napolitansk pizza i hemmaugnensmashed burgers eller ett kit för hemmagjorda hoagie rolls.

Slutligen vill jag bara säga tack för att du handlar på Pizzakit.se!

- Ash