Subway bröd

Subway bröd recept

Letar du efter ett Subway bröd som faktiskt efterliknar originalet? Jag har länge funderat på hur man gör riktiga Subway-mackor hemma och eftersom den trenden inte tagit fart (än) tyckte jag det var svårt att hitta ett bra och tydligt recept som verkligen återskapar smaken man får hos Subway, särskilt brödet med ost och oregano.

Nu hoppas jag att du har varit lika nyfiken som jag, för mitt mål har varit att ta fram ett enkelt recept som alla kan göra, och som ger dig goda och fluffiga subs. Jag kan dessutom lova dig att om du följer receptet kommer du genuint känna igen doften av Subway bröd redan från ugnen, men även formen, smaken, och konsistensen som vi är vana vid.

Utöver att få till rätt smak så har målet även varit att göra det nyttigare och med färre tillsatser. Här har jag optimerat receptet genom att testa det gång på gång för att behålla smaken och konsistensen jag var ute efter. Det blir med andra ord ett copycat recept som i slutändan är bättre än originalet. Hoppas du blir lika nöjd med din hemmagjorda subway som jag!

star
Tillbaka till blogg

6 kommentarer

Helt fantastiskt!
Näst bästa hoagie/smörgås jag ätit tack vare brödet.
Jag fick låta det jäsa mycket längre tid vid varje tillfälle säkert pga kallt här hemma.
Jag använde 50/50 polenta/majsmjöl istället för potatismix.
Man får knåda länge för hand men jösses vad bra det blit

Dag

@Pontus – Tråkigt att receptet inte funkade för dig, något måste ha gått fel! Ska försöka hjälpa dig felsöka så det blir rätt så vi ger inte upp tycker jag. Har några detaljer på rak arm som jag tänker på:

- Det mest uppenbara felet jag kan tänka mig är att du råkat ha för mycket vatten. Förstår om du mätt och vägt rätt, men det är ju mer mjöl än vatten i receptet vilket i sig borde göra att det inte kan bli som en rinnig smet.

Ett sätt att lösa det på med all säkerhet är att måtta upp vattnet enligt receptet, och därefter tillsätta lite vatten i taget till mjölet medan du rör om med t.ex en slev. På så vis har du full kontroll över hur mycket mjölet absorberar vattnet. Har du vägt upp allt rätt så borde det ta allt vatten utan att bli rinnigt. Gör du detta är jag övertygad om att problemet är löst!

Men för säkerhetens skull så finns det även lite andra detaljer att ha i åtanke:

- Hur har du knådat degen? Först rör vi ihop allt, sedan låter vi degen knådas ordentligt, det tar längre tid när man gör för hand.
- Använde du vetemjöl istället för vetemjöl special? Vanligt vetemjöl är inte lika bra på att absorbera vatten, men så stor skillnad borde det inte blivit p.g.a. det.
- Hade du utgången jäst som inte aktiverats? Även detta borde inte gjort degen till en “smet” dock även om det påverkar. lite

Återkom bara! Hjälper dig jättegärna att få till receptet på bästa sätt. Det är många som använt detta recept och hört av sig om hur gott detta blivit, så det här ska vi klura ut!

Jag har nu även justerat instruktionerna lite för att göra det enklare för andra nybörjare tack vare din feedback. Så det var toppen att du hörde av dig!

Ash @ Pizzakit.se

Sämsta receptet jag testat! Blir inte en deg utan blir bara en smet som inte är så lätt att knåda för hand (omöjligt), på tok för lös på alla sätt, testade även på hälften att tillsätta mer mjöl för att faktiskt få en deg men inget av slutresultaten blev ens i närheten bra

Pontus

Blev väldigt goda subs, smakar precis som en äkta Subwaymacka! Glömde snitta bröden men det gick bra ändå

Jana

Jag har prova jätte gott tack

Salem

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.