Subway bröd

Subway bröd recept

Letar du efter ett Subway bröd som faktiskt efterliknar originalet? Jag har länge funderat på hur man gör riktiga Subway-mackor hemma och eftersom den trenden inte tagit fart (än) tyckte jag det var svårt att hitta ett bra och tydligt recept som verkligen återskapar smaken man får hos Subway, särskilt brödet med ost och oregano.

Nu hoppas jag att du har varit lika nyfiken som jag, för mitt mål har varit att ta fram ett enkelt recept som alla kan göra, och som ger dig goda och fluffiga subs. Jag kan dessutom lova dig att om du följer receptet kommer du genuint känna igen doften av Subway bröd redan från ugnen, men även formen, smaken, och konsistensen som vi är vana vid.

Utöver att få till rätt smak så har målet även varit att göra det nyttigare och med färre tillsatser. Här har jag optimerat receptet genom att testa det gång på gång för att behålla smaken och konsistensen jag var ute efter. Det blir med andra ord ett copycat recept som i slutändan är bättre än originalet. Hoppas du blir lika nöjd med din hemmagjorda subway som jag!

star
Tillbaka till blogg

10 kommentarer

Grymt recept! Har provat både för hand och med maskin, även provat kalljäsa över natten. Blir riktigt god fluffiga bröd, provade även använda olivolja men tror rapsoljan är bäst när det kommer till smaken. Riktigt bra recept!

Emil

Vad roligt, självfallet! Utan att ha provat det själv vågar jag absolut påstå att det går att få till ett riktigt gott bröd utan ägg. Ägget finns mest till för att förbättra degen och ge lite mer färg.

Om du provar så får du gärna återkomma med feedback på hur det blev! Lycka till! 🌟

/Ash @ pizzakit.se

Ash

Går det att göra dessa utan ägg? Jag är vegetarian/vegan men dessa baguetter såg enormt goda ut.

Yvonne Eriksson

Det tog nåt försök men nu blir de helt otroligt bra. Ge gärna nå mera tips om kryddning på ytan.

Jenny

Helt fantastiskt!
Näst bästa hoagie/smörgås jag ätit tack vare brödet.
Jag fick låta det jäsa mycket längre tid vid varje tillfälle säkert pga kallt här hemma.
Jag använde 50/50 polenta/majsmjöl istället för potatismix.
Man får knåda länge för hand men jösses vad bra det blit

Dag

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.