Focaccia recept

Mitt bästa focaccia recept

Vill du göra saftig focaccia? Krångla i så fall inte till det! Här kommer en enkel version som jag lovar kommer klå de allra mest avancerade recepten utan extra ansträngning. Mitt bästa focaccia-recept är nämligen kalljäst och knådfritt – resultatet blir ett riktigt fluffigt bröd!

Doppa direkt i olivolja, salt och peppar som förrätt, servera den som komplement till en huvudrätt, eller gör succé genom att fylla focaccian och bjuda på en dundermacka. Det här är äkta italienskt bröd – otroligt gott, populärt på restaurang och så mångsidigt det kan bli.

Focaccia topping - Varianter och inspiration

Mitt recept på klassisk focaccia är ett stabilt grundrecept som du kan toppa med vad du vill! I receptet nedan valde jag att ha olivolja, rosmarin och flingsalt, men vad mer passar till focaccia? Givetvis ska du få en lista med inspiration på topping:

  • Körsbärstomater, vitlök, basilika och mozzarella
  • Vitlök och färsk oregano
  • Citron, honung och timjan
  • Oliver och ricotta
  • Salvia, vitlök och brynt smör
  • Mozzarella, parmesan, basilika och oregano
  • Potatis, timjan och havssalt
  • Färsk jalapeño och honung

Bara fantasin sätter stopp, egentligen. Kommentera gärna vad du gillar att ha på ditt focacciabröd!

star
Tillbaka till blogg

1 kommentar

Så gott! Tydligt och enkelt recept

Frida

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.